◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

„O zi pentru familie” la Aletea

Sub genericul „O zi pentru familie” și în organizarea Parohiei Românești, împreună cu Autoguvernarea de Naționalitate Română și Școala Generală Românească din Aletea, la Capela Românească din această localitate a avut loc vineri, 17 septembrie 2021, o manifestare dedicată familiilor române. La eveniment au participat credincioși ai acestei parohii, împreună cu un grup de 20 de elevi din clasele 6–7, de la Școala Generală Românească, însoțiți de cadre didactice și de domnul director Petru Sălăjan, oficialități locale, ca de pildă domnul Gheorghe Sălăjan, primarul orașului și domnul Vasile Botaș, președintele Autoguvernării de Româneşti din Aletea.

Evenimentul a fost binecuvântat prin prezența Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, care a săvârșit o slujbă de „Te Deum”, împreună cu pr. Alexandrul Sereș, paroh la Aletea și Crâstor și a adresat participanților un cuvânt de învățătură despre importanța familiei și a credinței în Dumnezeu, pentru Biserica noastră străbună și pentru societate, chiar și în acest secol modern în care trăim. La fel cum pentru copiii și familiile de odinioară era atât de importanță credința și rugăciunea, încă din primii ani de viață ai copilului, ea rămâne la fel de importantă și pentru generațiile de astăzi, dar trebuie învățată atât în familie cât și în școală. Pr. paroh Alexandru Șereș a vorbit despre importanța evenimentului și a credinței în viața copiilor și a oamenilor și despre relația personală cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care se formează și se dezvoltă în Sfânta Biserică și a adus mulțumire participanților și organizatorilor.

La final, credincioșii au fost unși cu mir, în semn de binecuvântare și au primit iconițe, după care au participat și la o agapă comună oferită din partea organizatorilor.

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *