◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

O armă menită să transforme fundamental America. Și Lumea. Ne-am pierdut mințile cu toții? se întreabă dr. Marilyn Singleton într-un articol publicat în Revista Medicilor și Chirurgilor Americani

Pe lângă faptul că a provocat multe îmbolnăviri și decese, virusul SARS-CoV-2, prin boala sa COVID-19, a fost un aliat de bază al celor care urmăresc să impună o ideologie colectivistă radicală și să își extindă controlul asupra vieților noastre cu orice preț, scrie Marilyn Singleton, doctor în medicină și în drept judiciar, în ediția de vară a Revistei Medicilor și Chirurgilor Americani (Journal of American Physicians and Surgeons), potrivit PR Newswire. Dr. Singleton, medic anestezist, este fost președinte al Asociației Medicilor și Chirurgilor Americani (AAPS).
 
„O veche glumă rusească din sala de operație spune: Știai că în Rusia amigdalectomiile se fac pe cale transrectală? Nu, de ce? Pentru că oamenilor le este frică să deschidă gura! Din păcate, acest banc ar putea descrie perfect noua Americă. Dar ce s-a întâmplat? De ce ne-am pierdut cu toții mințile? Și ce are de-a face COVID-19 cu toate astea?
 
În timp ce americanii au dormit, brokerii de putere aflați la cârmă ne-au împins într-o neliniște societală constantă, scăzându-ne libertățile individuale și crescând dependența față de guvern și marile corporații. Pandemia de coronavirus a fost o justificare numai bună pentru politicienii de stânga pentru a-și promova și consolida ideologia. Ceea ce mulți americani au fost făcuți să creadă că era o preocupare bine intenționată pentru siguranța și sănătatea noastră s-a transformat într-o mlaștină de reguli în continuă schimbare, concepute nu pentru sănătatea noastră, ci pentru a ne obișnui cu controlul guvernamental asupra vieții noastre”, scrie ea.
 
Pregătirea Căii Transformării

Pandemia COVID-19 a devenit un aliat major în pietruirea căii ingineriei sociale extreme.
Isteria și manipularea mass-media din jurul virusului SARS-CoV-2 și boala sa COVID-19 sunt demne de un roman de John Le Carré. Ca și în profețiile lui Nostradamus, se poate citi orice în orice.
Cu toate acestea, ceea ce trăim acum are o asemănare extraordinară cu avertismentul dat de fostul agent KGB Yuri Bezmenov. Prefigurând visul președintelui Obama de a „transforma fundamental” America, Bezmenov
descrie etapele care pot avea loc de-a lungul unor decenii pentru realizarea „Subversiunii Ideologice” marxiste a unei populații:
 
  • 1. Demoralizarea prin manipulare academică și mediatică, ceea ce face ca faptele să nu mai conteze;
  • 2. Destabilizarea în special a economiei țării, forțând guvernul să devină mai intruziv în viața cetățenilor prin acordarea de beneficii financiare; și
  • 3. Crize care permit guvernului să ocolească Constituția și să modifice sistemele de control și echilibru ale guvernului și, eventual, să impune legea marțială;
  • 4. Normalizarea – în care populația în cele din urmă acceptă și începe să asimileze comunismul.
     
 
Printre instrumentele psihologice care contribuie la transformare se numără izolarea, impunerea respectării unor cerințe fără sens și degradarea prin „cultura anulării” (cancel culture), scrie autoarea. 
 
Lockdown-urile COVID-19 înseamă MOARTE sub alt nume

(Izolare și destabilizare) Blocările prelungite COVID-19 par să fie o pagină luată direct din manualul comunist.
 
 
S-au scris numeroase volume politice despre manipularea indivizilor pentru a produce schimbări radicale în societate, printre care și „Reguli pentru radicali” de Saul Alinsky și „Adevăratul credincios” de Eric Hoffer. După războiul din Corea, psihologii au studiat aspectele fizice ale „reeducării involuntare” comuniste sau „spălarea pe creier” folosită pentru a schimba principiile ideologice ale soldaților americani luați prizonieri. Un astfel de studiu, cunoscut sub numele de Raportul Biderman, a descoperit o serie de tehnici de reeducare. S-au remarcat în mod deosebit următoarele:
 
(1) izolarea, privarea subiecților de sprijin social;
 
(2) demonstrarea omnipotenței, arătând cine domină situația și convingând că orice rezistență e inutilă;
 
(3) degradarea, făcând ca rezistența să pară mai rea decât conformarea;
 
(4) impunerea de cerințe absurde, doar pentru a dezvolta obiceiul conformării.
 
La fel, un Studiu din 1956 al C.I.A. despre tehnicile comuniste de control a stabilit că principala metodă pentru a obține controlul asupra victimei este izolarea acesteia. Un aspect major din experiența carcerală este izolarea. Omul este considerat un „animal social”; el nu trăiește în singurătate. De la naștere și până la moarte el trăiește în compania semenilor săi. Relaționarea cu ceilalți și, în special, cu apropiații este o nevoie aproape la fel importantă precum cea de a mânca și a bea. Propriile experimente ale C.I.A. în modificarea comportamentului uman au determinat un studiu al Subcomisiei Senatului pentru drepturi constituționale în 1974 (Semnificativ, o asemenea subcomisie nu mai există în prezent). Președintele subcomisiei, Sam Ervin Jr. a evidențiat intruziunea în drepturile individuale: „Când părinții fondatori au stabilit sistemul nostru constituțional de guvernare, l-au bazat pe credința lor fundamentală în caracterul sacru al individualității….. Ei au înțeles că autodeterminarea este sursa individualității; iar individualitatea este pilonul principal al libertății….  După părerea mea, cea mai gravă amenințare reprezentată de tehnologia modificării comportamentului este puterea pe care această tehnologie o dă unui om de a-și impune opiniile și valorile asupra altuia….  Dacă societatea noastră vrea să rămână liberă, un om nu trebuie să aibă puterea de a schimba personalitatea altui om și de a dicta valorile, gândurile și sentimentele acestuia. A existat o vreme, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, când drepturile individuale erau fundamentale”.
 
Vaccinarea COVID-19 ca mijloc de control
 
În cazul Jacobson v. Massachusetts din 1905, citat adesea, Curtea Supremă a Statelor Unite a confirmat o hotărâre a unei municipalități care cerea ca toți adulții să fie vaccinați împotriva variolei, sau să fie amendați cu suma de 5 dolari. Curtea a remarcat că libertățile garantate de Constituția nu sunt absolute și că puterea de poliție a statului este justificată. În acest caz, consiliul de sănătate al statului stabilise că era necesar pentru sănătatea și siguranța publică. Deși a fost decis în 1905, cazul este considerat „lege bună”. 
 
Multe dintre discuțiile actuale despre Jacobson ca precedent pentru constituționalitatea vaccinurilor obligatorii nu țin cont de un aspect esențial abordat de Curte. La începutul hotărârii sale, judecătorul John M. Harlan II a întrebat: „Ce rezultate se dorea a fi realizate prin [hotărâre]? „Făcând distincția între fapte și opinii, judecătorul Harlan a remarcat că atât „credința comună” cât și opinia majorității experților medicali a fost că vaccinul era necesar pentru a proteja sănătatea publică. El a remarcat că Jacobson nu a prezentat dovezi care să indice vaccinul nu este „cel mai bun mod de prevenire a variolei” și necesar pentru a proteja sănătatea publică. De unde deducem că faptele contrare „credinței comune” ar fi putut schimba rezultatul.
 
După cum s-a menționat mai sus, există multe lucrări care documentează succesul profilaxiei și al tratamentului precoce al COVID-19. În plus, cazurile de COVID-19 și decesele sunt deja în scădere – cu mult înainte ca vreun efect al vaccinurilor să se producă. După cum a arătat opinia per curiam a Curții Supreme în cauza Brooklyn v. Cuomo, „chiar și în cazul unei pandemii, Constituția nu poate fi înlăturată și uitată.” Dacă ar fi prezentate astfel de dovezi unei instanțe imparțiale, aceasta ar constata probabil că obligativitatea vaccinării Covid nu a fost necesară pentru sănătatea și siguranța publicului.
 
Actualele vaccinuri COVID-19 nu previn infectarea, ci mai degrabă atenuează boala, și există multe alte căi de protejare a populației împotriva bolii Covid-19 în formă moderată sau severă. Cu toate acestea, diferite tipuri de sisteme de urmărire a vaccinării Covid sunt în plină expansiune. Acestea variază de la o aplicație pentru smartphone, echivalentă a  „Pașaportului de vaccinare”, care colectează datele din fișa d-voastră medicală și până la un „Daily Pass” pentru mersul la școală. Nici un om sănătos la cap nu ar trebui să se supună unei astfel de intruziuni în intimitatea personală.
 
Cei complet vaccinați vor deveni o nouă clasă privilegiată, creând o altă modalitate de a ne diviza și de a ne face să cerșim favoruri. Adăugând la haosul mental, experții ne-au spus că viața va reveni la normal după ce vom avea vaccinuri. Avem vaccinuri, dar acum ni se spune că, deși sunteți vaccinat, ar trebui să purtați totuși o mască, deoarece de fapt nu vaccinul este cel care vă protejează de infectare. Frica și anxietatea ne fac mai ușor de controlat.
 
Cenzura și pandemia de coronavirus: Tirania experților 
 
Pol Pot, Stalin, și Mao au omorât milioane de oameni prin împușcare, muncă silnică sau înfometare pentru a-și împlini scopurile și a reduce la tăcere opiniile dizidente. Dar, după cum nota Vladimir Ilici Lenin, „ideile sunt mult mai periculoase decât armele”. Astfel, acolo unde mijloacele propagandistice și mediatice nu au succes, cenzura va fi mai eficientă. Azi, medicii populari sunt cenzurați, asta e versiunea noastră politicoasă a dispariției dizidenților.
 
Autoritarismul devine „noul normal”
 
Este binecunoscut faptul că firmele private de tehnologie, Google, Twitter și Facebook își perfecționează continuu algoritmii pentru a elimina ceea ce ei consideră a fi „discursuri de ură” și „dezinformare”. Ne putem lua asupra noastră sarcina de a evita social media și de a căuta pe internet surse de știri diverse și de încredere. Dar acum COVID-19 a încurajat Congresul să se alăture cenzurii deschise. Legea „COVID-19 Misinformation and Disinformation Task Force Act of 2020” a fost introdusă pe 6 august 2020, cu scopul de a contracara dezinformarea și propaganda străină. După cele două lecturi, aceasta a fost retrimisă la Comisia pentru securitate internă și afaceri guvernamentale. Cine se lasă păcălit de aceste pretexte stupide privind amestecul propagandei străine în afacerile interne?
 
Libertatea ne este amenințată
 
După cum ne amintea președintele Ronald Reagan, „Libertatea nu se află niciodată la mai mult de o generație distanță de dispariție”. Nu putem permite moștenirii pandemiei să devină zorii unui control guvernamental total nu doar asupra sănătății noastre, ci și asupra activităților noastre zilnice. Suntem lăsați într-o stare de ambiguitate, de neprevăzut și de teamă cronică pentru sănătatea și mijloacele noastre de trai viitoare. Am fost reduși la starea de a ne cere voie pentru a ne exercita libertățile civile. Nu ne dorim să cădem în capcana de a deveni o societate balcanizată cu dinadisnul, care îi pune învrăjbește pe vecinul negru cu cel alb, pe cel vaccinat împotriva celui nevaccinat, pe cel cu mască împotriva celui fără mască și în care „distanțarea socială” devine obișnuință.
 
Libera exprimare este piatra de temelie a drepturilor noastre umane și constituționale. Discuția deschisă cu opinii divergente este vitală pentru avansarea discursului în societate și știință. Medicii trebuie să fie liberi să discute opțiunile și să-și trateze pacienții fără teama de repercusiuni din partea birocraților guvernamentali. Falanga medicală a guvernului nu doar că a refuzat să ia la cunoștință, dar a și redus la tăcere dezbaterea științifică deschisă despre avantajul diferitelor protocoale pentru tratamentul timpuriu al Covid-19 cu medicamente cu eficacitate dovedită și accesibile oricui. Și mai periculos, oamenii din spatele cortinei încearcă să mânjească reputația indivizilor care nu au cedat gândirii de turmă.  
 
Politicienii, birocrații guvernamentali, rețelele de socializare, deținătorii de software, producătorii de vaccinuri și companiile farmaceutice nu sunt responsabile de sănătatea și îngrijirea medicală publică. Cu toții ne dorim să ne facem partea pentru a atenua numărul infectărilor grave cu Covid din comunitățile noastre. Dar nu ne putem preda corpurile și viețile guvernului. S-ar putea să nu ni le mai primim niciodată înapoi. Frederick Douglass ne-a avertizat cu ani în urmă:  „Puterea nu oferă nimic fără să aibă o pretenție…. Aflați la ce anume se va supune liniștit orice popor și veți avea măsura exactă a nedreptății și abuzului care le vor fi impuse”. 
 
E timpul să ne trezim și să ne uităm la drumul pe care-l avem de făcut, concluzionează dr. Marilyn Singleton.
 
„The Journal of American Physicians and Surgeons” este publicat de Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani (AAPS), o organizație americană care îi reprezintă pe medicii de toate specialitățile, încă din 1943.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *