◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

UNESCO a aprobat noi finanțări semnificative pentru proiecte de dezvoltare media în toată lumea

Biroul Consiliului Programului Internațional pentru Dezvoltarea Comunicării (IPDC) din cadrul UNESCO a aprobat noi finanțări semnificative pentru proiecte de dezvoltare media de pe tot globul. IPDC a aprobat peste două milioane de dolari în acest scop.

Biroul IPDC – format din 8 din cele 38 de state membre care alcătuiesc Consiliul interguvernamental al Programului – a alocat aproape 1,8 milioane de dolari pentru 42 de proiecte – dintre acestea, 15 vor fi implementate în Africa (36%), 10 în Asia și Pacific (24%), 9 în America Latină și Caraibe (21%), 5 în regiunea Statelor Arabe (12%), și 2 în Europa Centrală și de Est (5%).  Mai mult de jumătate (23) dintre proiecte vor fi realizate în țările cel mai puțin dezvoltate, iar 6 (14%) vor fi implementate în statele insulare mici în curs de dezvoltare. În conformitate cu prioritatea globală a egalității de gen a UNESCO, aproximativ o treime (13) dintre proiecte se vor concentra în mod special pe promovarea egalității de gen în și prin intermediul mass-media.

Adjunctul directorului general al UNESCO (ADG) pentru comunicare și informare, Tawfik Jelassi, a subliniat impactul tangibil al programului, salutându-I pe cei mai noi membri ai Biroului și pe noul președinte al programului, ambasadorul Raúl Fernandez Daza.

Anul acesta, Biroul a aprobat și cinci alocări special, cu un total de 245.000 de dolari. Aceste inițiative speciale sunt concepute pentru a completa proiectele de bază ale IPDC dintr-o perspectivă globală și pentru a spori capacitatea Programului de a aborda probleme emergente, cum ar fi viabilitatea media și jurnalismul de mediu.

Pe lângă aprobarea noului sprijin, Biroul a analizat realizările și lecțiile învățate din inițiativele finalizate în 2023, astfel cum sunt rezumate într-un raport bazat pe rezultate, disponibil public.

Biroul a cerut, de asemenea, statelor membre să asigure o finanțare adecvată pentru ca IPDC să continue, pentru a-i permite să își continue misiunea esențială de a sprijini mass-media liberă, independentă și pluralistă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *