◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Olanda întărește prin lege libertatea presei

Guvernul olandez va propune măsuri suplimentare pentru a proteja mai bine libertatea presei în țară, au anunțat doi miniștri, într-o scrisoare adresată Camerei Reprezentanților. Secretarul de stat Gunay Uslu și ministrul Justiției și Securității, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, explică aceste măsuri suplimentare. „Libertatea presei și securitatea presei sunt esențiale pentru democrația noastră. Jurnaliştii se confruntă din ce în ce mai mult cu ameninţări, agresiuni şi intimidări. Asta este inacceptabil. Din ultimele relatări și conversații pe care le-am avut cu jurnaliștii, trag concluzia că aceasta este o problemă structurală, socială, care nu este ușor de rezolvat. De aceea, vom aborda problema în detaliu cu acest plan”, a scris Uslu.
Măsurile includ extinderea inițiativei PersVeilig, care îi protejează pe jurnaliști, permițându-le să relateze orice incident și a pachetului de protecție flexibilă Freelancers, care este o inițiativă similară, care îi protejează pe jurnaliștii independenți. De asemenea, miniștrii intenționează să facă echipă cu Media Literacy Network, pentru a educa publicul olandez cu privire la responsabilitățile jurnaliștilor și ale mass-media și despre modul în care democrația are nevoie de o presă independentă pentru a funcționa, potrivit EURACTIV. „În cadrul societății libere, nu putem tolera ca unii oameni să creadă că trebuie să-i intimideze pe alții prin răspândirea informațiilor lor private. Ca jurnalist, trebuie să-ți poți face munca liber și nestingherit în orice moment”, a scris Yesilgöz-Zegerius.
Măsura finală care ar urma să fie inclusă în noul pachet de măsuri este cercetarea asupra unor grupuri specifice care vizează și intimidează jurnaliştii online.
Libertatea presei în Țările de Jos a scăzut semnificativ față de anul trecut, din cauza atacurilor asupra presei, potrivit publicației Reporters Without Borders Press Freedom Index, din luna mai, în care țara a coborât în clasament clasamentul de pe locul șase pe locul 28. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *