◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Vinovații pentru uciderea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, de negăsit după cinci ani

Pe fondul perspectivei ca alocarea fondurilor UE să fie condiționată de respectarea statului de drept de către guvernele naționale. Parlamentul European și-a intensificat activitatea de monitorizare a țărilor care se confruntă cu probleme precum libertatea mass-media și judiciară și corupția.
Vorbind la o conferință de presă la Valletta, în urma unui program de întâlniri cu liderii politici ai Maltei, Europol, agenția de poliție a UE și activiști ai societății civile de către șase deputați europeni din comisia pentru libertăți civile a Parlamentului, liderul delegației In’t Veld a spus că sarcina este să „termină cu cultura impunității” care fusese identificată în ancheta publică privind uciderea lui Daphne Caruana Galizia. Procesul pentru elucidarea cazului jurnalistei malteze ucise Daphne Caruana Galizia a fost „îngrozitor de lent”, a declarat europarlamentarul olandez Sophie In’t Veld, după o misiune a unei delegații a Parlamentului European în Malta.
Jurnalistă de investigație, Daphne Caruana Galizia a fost ucisă de o mașină-bombă în 2017. Cinci ani mai târziu, nimeni nu a fost condamnat pentru uciderea ei. In’t Veld a spus că a fost „șocată” că după atâția ani, vinovații nu au primit încă pedepse. „Sentimentul că justiția este amânată este dreptate refuzată”, adaugă Vladimír BilČik, europarlamentar slovac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *