◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

„Noblesse”. A treia expoziție a Laurei Bugariu, inaugurată de ziua sa de naștere

În prezența unui numeros public, joi, 21 martie, de la ora 18,30, sub genericul „Noblesse”, la Casa Bredicenilor din Lugoj, a avut loc vernisajul celei de-a treia expoziții personale a plasticienei lugojene Laura Bugariu, chiar de ziua sa de naștere. Cuvântul de bun venit din partea gazdelor a fost rostit de directorul Bibliotecii Municipale Lugoj, Henrieta Szabo, care a subliniat: „Ieri, 20 martie a fost echinocțiul de promăvară, iar astăzi, 21 martie, de Ziua Mondială  Fericirii, avem un nou prilej de bucurie. Este vorba de vernisajul expoziției de grafică și pictură al Laurei Bugariu. Nimic nu este întâmplător pentru că astăzi este ziua sa de naștere și ce poate fi mai frumos decât să sărbătorești o asemenea zi alături de mulți prieteni. (…) Laura, din câte știu eu nu a urmat cursuri de pictură, de artă și totul vine din prea plinul ei, din interiorul ei. Este ceva nativ și ne uimește cu compoziția, cu tehnica, pe care artiștii le dobândesc după mult exercițiu, după multe școli și cursuri. Pe când Laura pictează pur și simplu, pentru că așa este ea, un om cu un talent nativ, înzestrat de Dumnezeu cu un har deosebit și sunt convinsă că și pe viitor ea ne va bucura și emoționa cu lucrările sale”.

La rândul său, scriitorul și jurnalistul Cristian Ghinea a ținut să precizeze: „Suntem la a treia expoziție de pictură a Laurei Bugariu la Casa Bredicenilor. De fiecare dată, Laura are darul de a ne surprinde la modul plăcut.

Avem de-a face cu un artist care se reinventează, dar această reinventare face parte din procesul devenirii sale artistice, aducând elemente noi, care se îmbină, le completează și dau sensuri noi celor deja știute. Există un element definitoriu, care care unește creațiile expuse azi la Casa Bredicenilor, și anume instrospecția.

Ca și fotografia de artă realizată în nuanțe alb-negru, aceste imagini lucrate în cărbune oferă privitorului mesaje mai directe, nefiltrate de culoare, poate mai sincere și mai profunde.

Regăsim în aceste tablouri expresivitatea ochiului, dar și expresivitatea fără… expresie, fără expresie facială, experimentată de Laura și în prima sa expoziție. Ghicim starea de spirit a personajelor feminine privindu-le doar părul, umerii, ușoara înclinare melancolică a capului, într-un cuvânt, expresia corporală. Universul feminin rămâne fascinant!”.

În final, cu mari emoții, Laura Bugariu a spus: „Am muncit mult pentru această eexpoziție, încercând să fac altceva, iar pentru mine nu afost în zadar. Când Dumnezeu îți dă ceva, trebuie să respecți acel lucru, să-l duci cu brio mai departe atât cât simți. Consider că acestă întâlnire a fost un dar, o zi minunată alături de prieteni, pentru care vă mulțumesc!”.

Vernisajul a fost completat cu două reușite reprize de muzică clasică interpretate la pian de elevul Isac Florea, de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”, clasa profesoarei Claudia Crețiu.

Expoziția va fi deschisă publicului lugojean până în data de 2 aprilie.

 

                                                                                     Nicolae Laiețiu
membru UZPR, Filiala „Mihai Eminescu Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *