◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Cercetare jurnalistică de date civice, la Chicago

Un proiect de jurnalism de date civice dezvoltat de jurnalişti studenţi în 12 şcoli din Chicago a abordat îmbunătățirea sănătății mintale a tinerilor, o preocupare presantă pentru primarul orașului, relatează medill.northwestern.edu. Sondajul a fost realizat sub îndrumarea Asociației Presei din Chicago și se încadrează în programul Medill Teach for Chicago Journalism.

Studenții au primit instruire privind crearea sondajului și analiza rezultatelor de la membrii facultății de la Medill School of Journalism, Media, Integrated Marketing Communications, de la Universitatea Northwestern. „Ceea ce este grozav la acest proiect este că amplifică vocile adolescenţilor din Chicago, oferind, de asemenea, studenţilor jurnalişti oportunitatea de a colecta și analiza datele sondajului”, a spus profesorul Stephanie Edgerly.

Sondajul a inclus întrebări pentru elevi despre siguranța școlii și a cartierului, diversitate, echitate și inițiative de incluziune și probleme de sănătate mintală, printre altele. A fost distribuit electronic, iar elevii au colectat aproximativ 1.300 de răspunsuri de la 12 școli din oraș.

Studenții au folosit apoi datele pentru a scrie articole, majoritatea concentrate pe subiecte de siguranță (atât în școală, cât și în afara acesteia) și sănătatea mintală a elevilor.

Studenții la Jurnalism au spus că au învățat noi abilități pentru a-și îmbunătăți publicațiile. „Sondajele sunt cu siguranță ceva pe care vrem să-l folosim mai mult în viitor, deoarece oferă un tip de date cu adevărat diferit de ceea ce obținem de obicei”, a spus Karen, o studentă de la Jones College Prep’s Blueprint.

Alte școli, inclusiv Northside College Prep, Mather, Pritzker College Prep și Taft vor publica povești bazate pe aceste rezultate. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *