Victoria concludentă cu Krim Ljubljana, 31-16, în prima etapă a grupelor principale, a ridicat moralul vâlcencelor care așteaptă acum o nouă evoluție bună în deplasarea din Suedia.

PRIMA VICTORIE ÎN DEPLASARE PENTRU SCM RM. VÂLCEA?

Campioana vine, de altfel, după cinci victorii consecutive, iar jocul echipei a arătat clar o creștere în ultimul timp. „Mergem în Suedia să câștigăm. Savehof e una dintre contracandidatele la locul 4 și un succes acolo ne-ar aduce clar în postura de favoriți”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Accidentată la unul dintre antrenamentele de dinaintea jocului cu Krim, portarul Iulia Dumanska a făcut deplasarea la Savehof cu restul echipei, dar nu este refăcută în totalitate.

Vâlcea mizează pe apărarea sa, cea mai bună din Liga Campionilor până acum, după numărul golurilor încasate. „Apărarea funcționează. La fel și poarta. Și asta nu poate decât să mă bucure. Venirea Jelenei Trifunovici a adus un mare plus”, crede Pera.

Savehof a câștigat un singur meci pe teren propriu, împotriva campioanei Cehiei, Banik Most, echipa eliminată din competiție. Mult mai bine joacă suedezele în deplasare.

Echipa antrenată de Rasmus Overby nu o duce deloc bine nici în întrecerea internă. A căzut pe locul 3 după ultimele două înfrângeri consecutive, ultima venită miercuri la Onnereds, poziția a 9-a. Vâlcea speră și ea să spargă gheața în deplasările din Ligă după cele trei înfrângeri consecutive.

CLASAMENT GRUPA 2

ECHIPĂ PUNCTE
1. Gyor Audi ETO 9
2. Brest Bretagne 9
3. Buducnost 6
4. SCM Rm. Vâlcea 2
5. Savehof IK 2
6. Krim Ljubljana 2

Primele patru echipe se califică în „sferturi”

gsp.ro