În Muscel, în comuna lui Petre Țuțea, începe Festivalul Național „Brâul de la Boteni”

Festivalul Național „Brâul de la Boteni” are loc la acest sfârșit de săptămână în Argeș, în comuna care l-a dat culturii pe filozoful Petre Țuțea.

Ajuns la a XXII-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din toată ţara, personalitaţi culturale, localnici, fii ai satului, precum şi iubitori de folclor și tradiţii românești.
În acest an festivalul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 29 şi 30 iulie.
În prima zi, sâmbătă 29 iulie de la ora 11,00 va avea loc Memorialul „Petre Țuțea” – o sesiune de referate
și comunicări precum și o întâlnire a fiilor Satului Boteni.
Tot atunci va avea loc și cea de-a II-a ediție a concursul de interpretare a cântecului popular autentic “Vocea Argeşelului”, iar seara un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul “Argeşelul” din Boteni şi solişti de muzică populară consacraţi.

Duminică, 30 iulie, va avea loc Festivalul “Brâul de la Boteni”, ediţia a XXII-a, la care vor participa ansambluri din judeţele Argeş, Olt şi Dâmboviţa şi se vor acorda titluri de “Cetăţean de onoare” unor fii ai satului.
Manifestările de la Boteni, Argeș se vor încheia seara târziu, în acordurile muzicii populare, printre artiști prezenți la manifestare aflându-se interpretul Gavriil Prunoiu (fiu al localității), Cristina Turcu Preda și Ansamblul folcloric bărbătesc, „Doruri Muscelene”.

Constantin PAŞOL jurnalist Radio România / membru UZPR

Despre Autor