rubrică realizată de Secretarul General al UZPR

BENONE NEAGOE

Instanța amână pronunțarea

Se cuvine, din capul  locului, o precizare. Soluția aleasă de judecător, în şedinţă publică din 16 noiembrie 2017, nu se referă la administrarea arbitrară şi clientelară a UZPR, nici la corupţia generalizată pe care, prin actele săvârşite în ultimele luni, Doru Dinu Glăvan încearcă să o prelungească şi să o întărească. Analizează doar corectitudinea procedurilor de înscriere a Uniunii în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.

Pe scurt, instanța “admite, în principiu, cererea de intervenţie principală formulată de intervenientul Glăvan Doru Dinu Pavel. Stabileşte termen de judecată la data de 28.11.2017, C4 PJ, cu citarea părţilor. Cu cale de atac odată cu fondul”.

La solicitarea noastră avocatul Irina Șerban, explică:

“La termenul din data de 16 Noiembrie, acordat de catre instanță în dosarul privind înregistrarea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor a Hotărârii UZPR din data de 2 Septembrie, instanța a înteles să rămână în pronunțare asupra cererii de intervenție formulată de către domnul Glăvan, urmând să stabilească următorul termen de judecată în funcție de soluția respingerii sau admiterii acesteia.

Astăzi, am aflat că instanța s-a pronunțat în sensul admiterii în principiu a cererii de intervenție, motivația  posibilă fiind întregistrarea existentă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor a Hotărârii din data de 8 Septembrie, ce reprezintă un dosar separat, aflat în faza apelului formulat împotriva acestei înregistrări, stabilind totodată termen de judecată la data de 28 Noiembrie.

Admiterea, în principiu, presupune o analiză a cererii de intervenție odată cu soluționarea pe fond a cererii noastre de înregistrare a Hotărârii din 2 Noiembrie sub aspectul veridicității celor menționate de domnul Glavăn, fără însa a se putea considera la acest moment că are un ascendent asupra noastră. În principiu, amânarea pronunțării este un lucru bun deoarece instanța are mai mult timp pentru a analiza situația și sunt șanse sporite să pronunțe o soluție corectă. Singurul impediment este acela că amânarea  prelungește așteptarea părților care doresc să afle cât mai rapid soluția în dosar”.

 

Dacă va rămâne președinte după Hotărârea definitivă a instanței,  D.D. Glăvan, cuprins de beţia puterii, va înregistra o victorie pentru orgoliul lui și al susținătorilor lui – marionete, dar va fi o înfrângere pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.  E drept, pentru scurt timp, deoarece organele statului, sesizate în scris, vor restabili ordinea de drept, administrând cele cuvenite vinovaţilor de încasarea indemnizaţiilor nemeritate,  acordate  după bunul plac, prin servirea unor interese de grup, fără transparență și fără îndeplinirea condițiilor necesare.

 

Aștept, în continuare, mesajele dumneavoastră. Pe curând

Sau puteți folosi formularul de contact de mai jos

 

Formular de contact

Căsuța poștală 32

Instanța amână pronunțarea

Se cuvine, din capul  locului, o precizare. Soluția aleasă de judecător, în şedinţă publică din 16 noiembrie 2017, nu se referă la administrarea arbitrară şi clientelară a UZPR, nici la corupţia generalizată pe care, prin actele săvârşite în ultimele luni, Doru Dinu Glăva...

PROTEST împotriva practicilor degradante ale lui Doru Dinu Glăvan

Un mare număr de jurnaliști, membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România se declară solidari în dezideratul de a ne practica profesia cu responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul Statutului și a deontologiei. Solidarizați...

Organizația jurnaliștilor români se delimitează de săptămânalul anti-maghiar

Elhatárolódik a román újságíró-szervezet a magyarellenes hetilapjától   Poziția Consiliului Director al UZPR, legal ales la Adunarea Generală Extraordinară din 2 septembrie a.c., prin care acesta apreciază ca iresponsabilă şi nocivă plasarea sub egida Uniunii Ziariştilor...

Un ziar anti-maghiar a fost lansat de o organizație jurnalistică românească

Regretând faptul că imaginea UZPR este folosită de inițiatorii și promotorii publicației “Certitudinea” în “interese și atitudini anti-maghiare și iresponsabile”, colegul nostru Daniel Cocoru ne informează că s-a autosesizat ca urmare a unor articole critice la adresa...